Cursus pottenbakken

De pottenbakker is ervaren met klei. Draaien op de schijf is echt zijn ding. Naast het draaien op de schijf is ook cursus pottenbakken handvormen mogelijk. Combinatie is uiteraard ook iets wat tot de mogelijkheden hoort. De pottenbakker werkt met maximaal 4 personen als het om gecombineerde lessen gaat. Je krijgt een hand-out mee naar huis zodat je alles goed kan nalezen. Heb je zelf geen draaischijf thuis en wil je toch nog extra oefenen zonder begeleiding? Dan is dit tegen een gering tarief mogelijk. Dit is ook als je verder wilt met je handvormen buiten de lesuren.

De cursus pottenbakken wordt op maat geleverd en de tarieven zijn slechts ter indicatie en gebaseerd op 8 lessen van 2,5 uur.

proefles pottenbakken

Proefles

Als je niet zeker bent of pottenbakken, draaien op een schijf of werken met klei iets voor jou is, dan is een proefles een prima begin. Het is ter kennismaken en duurt ongeveer een half uur. Dit is kosteloos.

Tijdens deze kennismaking proefles, laat ik je kennismaken met klei en de draaischijf. Vragen die je hebt, kan ik dan beantwoorden.

cursus pottenbakken

Cursus pottenbakken – draaien en glazuren

Op de draaischijf komt de klei tot leven. Je werkt met eenvoudige basistechnieken om verschillende werkstukken te maken. Je leert om klei te verwerken, want voordat je begint met draaien ga je de klei walken en je leert hoe en waarom dat van belang is. Je kunt van alles maken, van een potje tot een bord of theepot. De theepot is als voorbeeld niet een basistechniek. Denk je aan een mok, dan leer je ook “oren” trekken en hoe je deze bevestigd zodat het goed vast zit. Het afwerken is ook een belangrijk onderdeel van de cursus pottenbakken. Tussendoor moet het werkstuk op een bepaalde manier worden opgeborgen en verzorgd. Met afwerken kun je denken aan decoreren en/of glazuren, of met pigmenten werken. Er is veel mogelijk en is het niet een standaard groepsles waar iedereen hetzelfde moet maken.

Richtprijs voor de combinatie cursus is €275, inclusief basismateriaal en stoken. Meerprijs als er extra speciaal materiaal moet worden besteld, bijvoorbeeld speciale glazuren. Dit alles gaat allemaal in overleg. Volg je cursus en wil je zelf het draaien oefenen terwijl je geen schijf thuis  hebt of je wil toch nog ook zelfstandig wat werken, dan is dat tegen een gering bedrag mogelijk. Wil je deze werkstukken, die je zelfstandig maakt, ook nog laten stoken, dan is dat tegen een meerprijs in overleg.

Losse lessen, of minder dan 8, behoren ook tot de mogelijkheid. Prijzen hiervan gaan in overleg.

De cursus pottenbakken is geschikt voor iedereen, dus schroom niet en mail of bel.