Recreatie

In de zomermaanden verzorg ik als onderdeel van de recreatie, workshops op campings in de omgeving. De workshops worden jaarlijks druk bezocht door de kinderen van de camping.

De tarieven van deze workshops worden op een andere manier berekend dan workshops op maat. De kinderen betalen per persoon € 7,50. De kinderen draaien hun eigen potje en kunnen handvormen. De pottenbakker neemt dan jouw gedraaide potje mee naar huis en je handvorm werkstuk kun je gelijk meenemen. Daarna zet de pottenbakker in elk potje de naam van het kind. Als het potje droog is zet hij deze stuk voor stuk in de oven voor de eerste stook, de biscuitstook (950 graden). Deze moet dan weer helemaal afkoelen, (8 uur) zodat hij alle werkstukken er weer uit kan halen om ze stuk voor stuk onder te dompelen in het glazuur (groen). De werkstukken moet weer drogen en de bodem wordt per potje glazuur vrij gemaakt. Dan gaan ze weer stuk voor stuk de oven in om te worden gebakken, nu op een hogere temperatuur (1060 graden). Ook deze oven moet weer ongeveer 14 uur afkoelen alvorens de potjes eruit kunnen worden  gehaald. Dan is alles klaar en worden ze weer op de camping afgeleverd. 

Op welke campings kun je mij vinden?

camping de beerze bulten recreatieprogramma

Camping de Beerze Bulten

Bij deze camping ben ik in het recreatie programma op de maandag te vinden, de ochtend en bij voldoende deelname ook de middag. Je kunt je bij de receptie inschrijven en betalen. Let wel op: vol = vol en het gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Maandag je potje gemaakt, vrijdagochtend weer retour op de camping, waar je het bij de snackbar in het Giga konijnenhol kunt ophalen. 

camping de roos recreatieprogramma

Camping de Roos

Bij deze camping ben ik volgens het recreatie programma 1x in de 14 dagen op vrijdag te vinden. De ochtend en bij voldoende deelname ook in de middag en eventueel s’avonds bij voldoende animo en is ook geschikt voor VOLWASSENEN. Je kunt je inschrijven en betalen bij de de receptie.

Vrijdag de potjes gemaakt dan worden ze maandagochtend voor 10.00 uur weer gebracht bij de receptie van de camping.

vakantiepark de wolfskuil Camping en vakantiehuizen de Wolfskuil

Op deze camping werk ik op basis van workshops en ben ik niet opgenomen in het recreatieprogramma. De doelgroep kan variëren. Dit kunnen kinderen zijn met een beperking, maar ook familie en vrienden die een gezellige activiteit tijdens hun verblijf willen. Teambuilding behoort ook tot de mogelijkheden.

Ik heb jarenlange ervaring in de zorg als groepsleider bij mensen met een verstandelijke beperking. Dit blijkt een goede combinatie te zijn met het werken met klei. Ik werk dan ook met enige regelmaat met veel plezier met deze doelgroep met een (autistisch) beperking en/of gedragsproblemen.

de rheezerbelten

Rheezerbelten, restaurant, hotel, huisjes, verhuur ruimte

In samenwerkingmet de Rheezerbelten kun je een leuke activiteit ter recreatie toevoegen door mij als pottenbakker uit te nodigen. Denk hierbij aan: familiefeest, kinderfeest, vrijgezellenfeestjes, noem maar op. Het is een activiteit voor jong en oud. Uiteraard kun je ook als je trouwfeest geeft en je wilt dat de kinderen het gezellig hebben, mij uitnodigen voor draaien en handvormen. Dit gaat ook op basis van workshops.