Cursus Pottenbakken

Harrie-4

Informatie

Cursus Pottenbakken

Ik ben ervaren met klei. Draaien op de schijf is echt mijn ding. Naast het draaien op de schijf is ook in deze cursus pottenbakken handvormen mogelijk. Een combinatie is uiteraard ook iets wat tot de mogelijkheden behoort. Ik werk met maximaal 4 personen als het om gecombineerde lessen gaat. Je krijgt een hand-out mee naar huis zodat je alles goed kan nalezen. Heb je zelf geen draaischijf thuis en wil je toch nog extra oefenen zonder begeleiding? Dan is dit tegen een gering tarief mogelijk. Dit is ook als je verder wilt met je handvormen buiten de lesuren.

De cursus pottenbakken wordt op maat geleverd en de tarieven zijn slechts ter indicatie en gebaseerd op 8 lessen van 2,5 uur.

Cursus pottenbakken – draaien en glazuren

Op de draaischijf komt de klei tot leven. Je werkt met eenvoudige basistechnieken om verschillende werkstukken te maken. Je leert om klei te verwerken, want voordat je begint met draaien ga je de klei walken en je leert hoe en waarom dat van belang is. Je kunt van alles maken, van een potje tot een bord of theepot. De theepot is als voorbeeld niet een basistechniek. Denk je aan een mok, dan leer je ook “oren” trekken en hoe je deze bevestigd zodat het goed vast zit. Het afwerken is ook een belangrijk onderdeel van de cursus pottenbakken. Tussendoor moet het werkstuk op een bepaalde manier worden opgeborgen en verzorgd. Met afwerken kun je denken aan decoreren en/of glazuren, of met pigmenten werken. Er is veel mogelijk waardoor het niet een standaard groepsles is waar iedereen hetzelfde moet maken.

Voor ieder niveau

Het leuke van de cursus is dat je geen kennis behoeft te hebben. Je bent welkom als beginneling of iemand die technieken juist wil bijleren of aanscherpen. 

Tarief – indicatie

Richtprijs voor de combinatie cursus is €246,25, inclusief basismateriaal en stoken. Meerprijs, als er extra speciaal materiaal moet worden besteld, bijvoorbeeld speciale glazuren. Dit alles gaat allemaal in overleg. Volg je de cursus en wil je zelf het draaien oefenen, terwijl je geen schijf thuis hebt of je wil toch nog ook zelfstandig wat werken, dan is dat tegen een gering bedrag mogelijk. Wil je deze werkstukken, die je zelfstandig maakt, ook nog laten stoken, dan is dat tegen een meerprijs in overleg.

Losse lessen, of minder dan 8, behoren ook tot de mogelijkheid. Prijzen hiervan gaan in overleg.

Eigenlijk komt het erop neer om even contact op te nemen voor een offerte op basis van jouw wensen. 

Overzicht cursus

  • de cursus Pottenbakken is volledig op maat
  • geschikt voor elk niveau
  • veel mogelijkheden

Ik wil deze mooie ambacht graag doorgeven waar kan, dat is mijn kracht. Het is bijzonder om vanuit klei iets persoonlijks te maken, iets eigen. Met je eigen handen de klei bewingen en in een vorm duwen en trekken. Ik weet nog dat ik nog verbijsterd keek naar het gemak van een pottenbakker, hoe die de klei omhoog trok en er een vaas ontstond. Pas toen ik zelf met mijn handen de klei voelde bewegen, begreep ik dat er kunde nodig is om de klei te vormen. Die kennis geef ik je door in deze cursus op maat afgesteld.

cursus pottenbakken

Email Mij