De pottenbakker op de camping

In de zomermaanden verzorg ik als onderdeel van de recreatie, workshops op campings in de omgeving. De workshops worden jaarlijks druk bezocht door de kinderen van de camping.

De tarieven van deze workshops worden op een andere manier berekend dan workshops op maat. De kinderen betalen per persoon € 7,50. De kinderen draaien hun eigen potje en kunnen handvormen. Ik neem dan jouw gedraaide potje mee naar huis en je handvorm werkstuk kun je gelijk meenemen. Daarna zet ik in elk potje de naam van het kind. Als het potje droog is zet ik deze stuk voor stuk in de oven voor de eerste stook, de biscuitstook (950 graden). Deze moet dan weer helemaal 

afkoelen, (8 uur) zodat ik alle werkstukken er weer uit kan halen om ze stuk voor stuk onder te dompelen in het glazuur (groen). De werkstukken moeten weer drogen en de bodem wordt per potje glazuur-vrij gemaakt. Dan gaan ze weer stuk voor stuk de oven in om te worden gebakken, nu op een hogere temperatuur (1060 graden). Ook deze oven moet weer ongeveer 14 uur afkoelen alvorens de potjes eruit kunnen worden gehaald. Dan is alles klaar en worden ze weer op de camping afgeleverd. Tussen het maken en afleveren zitten dus een aantal dagen waar je rekening mee moet houden.

Op welke campings kun je mij vinden?

Camping De Zandstuve

Bij deze camping ben ik volgens het recreatie programma 1x in de 14 dagen op een maandag te vinden. De ochtend en bij voldoende deelname ook in de middag en is ook geschikt voor VOLWASSENEN. Je kunt je inschrijven en betalen bij de de receptie.

Maandag de potjes gemaakt dan worden ze vrijdagochtend voor 10.00 uur weer gebracht bij de receptie van de camping.

De Zandstuve Rheeze Hardenberg
de wolfskuil ommen

Camping en vakantiehuizen De Wolfskuil

Op deze camping werk ik op basis van workshops. De doelgroep kan variëren, bijvoorbeeld kinderen met een beperking, familie en vrienden die een gezellige activiteit tijdens hun verblijf willen of teambuilding met collega’s.

Mijn jarenlange ervaring in de zorg als groepsleider bij mensen met een verstandelijke beperking, blijkt een goede combinatie te zijn met het werken met klei. Ik werk dan ook met met veel plezier met deze doelgroep.

Rheezerbelten, restaurant, hotel, huisjes, verhuur ruimte

In samenwerking met de Rheezerbelten kun je een leuke activiteit ter recreatie toevoegen door mij als pottenbakker uit te nodigen. Denk hierbij aan: familiefeest, kinderfeest, vrijgezellenfeestjes, noem maar op. Het is een activiteit voor jong en oud. Uiteraard kun je ook als je trouwfeest geeft en je wilt dat de kinderen het gezellig hebben, mij uitnodigen voor draaien en handvormen. Dit gaat ook op basis van workshops.

rheezerbelten hardenberg

Email Mij