Kinderfeestje Pottenbakken

kinderen pottenbakken

Informatie

Cursus Pottenbakken

Draai je eigen potje onder begeleiding van de…… POTTENBAKKER

Kinderen vinden het vaak heerlijk om met de handen te werken, lekker kliederen. Het is dan ook leuk en origineel om met je verjaardag met vriendjes en vriendinnetjes een kinderfeestje pottenbakken te hebben. Handen met klei en nieuwe ervaringen. In één woord kleigaaf!

De pottenbakker komt op jouw locatie naar keuze of gewoon lekker bij jou thuis. Hij neemt alle benodigde spullen mee en je kan direct aan slag.

Kinderfeestje pottenbakken op maat

Heeft u vragen of andere wensen, ideeën dan is er veel in overleg mogelijk. De jarige kiest een kleur (roze, groen (glans, mat) of glanzend bruin) uit en alle potjes die gedraaid zijn worden gebakken en in deze kleur geglazuurd. De werkstukken gaan na het feestje met de pottenbakker mee naar huis. Hij zet op elke potje jouw naam, bakt het biscuit en doet op elk potje glazuur in de kleur die de jarige heeft gekozen. Eventueel andere kleuren tegen meerprijs. Als de potjes klaar zijn, dan kunnen ze worden opgehaald bij de pottenbakker, tenzij anders is overlegd. Dan kan de jarige ze uitdelen en dat is uiteraard een mooie herinnering van een geweldig kinderfeestje.

Verder gaan de kinderen ook handvormen, deze werkstukken kunnen ze direct mee naar huis nemen.

Draaien op de elektrische schijf en handvormen

Ervaring is niet nodig. De pottenbakker begeleid iedereen en je zult merken dat iedereen een mooi eigen uniek potje kan maken. Het gevoel dat zoiets uit je handen kan ontstaan is een onvergetelijke ervaring. Tijdens het draaien, kunnen de kinderen zelf met klei iets met de hand maken. Ze kunnen aanwijzingen krijgen maar kunnen ook volledig vrij maken wat ze willen. Het is altijd handig als ze weten wat ze willen maken, om dan wat advies te krijgen hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen met klei

Overzicht kinderfeestje

  • een mooie herinnering aan een geweldig feestje
  • jarige staat in het middelpunt
  • geschikt voor elk niveau
  • iedereen is lekker bezig, jij de handen vrij

Ik wil deze mooie ambacht graag doorgeven waar kan, dat is mijn kracht. Het is bijzonder om vanuit klei iets persoonlijks te maken, iets eigen. Met je eigen handen de klei bewingen en in een vorm duwen en trekken. Ik weet nog dat ik nog verbijsterd keek naar het gemak van een pottenbakker, hoe die de klei omhoog trok en er een vaas ontstond. Pas toen ik zelf met mijn handen de klei voelde bewegen, begreep ik dat er kunde nodig is om de klei te vormen. Hoe leuk is het dan om kinderen enthousiast te maken voor een oude ambacht.

kinderfeestje pottenbakker

Email Mij