Workshop Pottenbakken

workshop pottenbakken

Informatie

Workshop Pottenbakken

Ook al eens willen draaien op de schijf en iets leuk willen maken met klei? Het is jouw eigen unieke werkstuk wat je maakt tijdens de workshop pottenbakken. Op de draaischijf kun je je eigen pot(je) maken begeleid door de pottenbakker. Is de een aan het draaien dan kunnen de andere bezig gaan met handvormen. Wil je iets speciaals met handvormen maken, dan kan de pottenbakker ook jou adviezen en tips geven.

Kortom lekker samen creatief bezig zijn in een gezellig sfeer.

De pottenbakker komt op een locatie naar jouw keuze en neemt alle benodigde spullen mee. Maak je geen zorgen over viezigheid want klei laat zich makkelijk verwijderen. Het wordt een onvergetelijke ochtend, middag of avond.

Voor wie?

Feestjes en samenkomen

De workshop pottenbakken is zeer aan te bevelen voor familiefeestjes (ook als activiteit voor de kinderen), buurtfeestjes, vrijgezellenfeestjes, personeelsfeestjes, vriendendagen, of vriendinnendagen, maar ook teambuilding behoort tot de mogelijkheden. Als onderdeel van teambuilding kun je denken aan samen werken met klei en wat komt daar dan bij kijken.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Kinderen/Volwassenen met een ‘beperking’

Workshop pottenbakken voor kinderen met een ‘beperking’ is ook mogelijk. Ik heb ervaring met het werken met kinderen of volwassenen met een beperking. Je kunt denken aan autisme, asperger, etc. Je kunt ook denken aan een onderdeel van een vakantie(kamp). Kortom; gewoon een leuke activiteit.

Scholen 

Ik heb ook jaren ervaring met workshops pottenbakken op scholen. Dit is jaren een gesubsidieerd onderdeel geweest van ‘kunstenaar in de klas”. Nu de subsidie is gestopt, is het altijd nog mogelijk om de pottenbakker voor een gastles uit te nodigen. Veel kinderen spreken de pottenbakker nog aan met: “wat leuk was dat toen en toen, ik heb mijn potje nog steeds in de vensterbank staan.”

Vraag gerust naar de mogelijkheden

Keuze workshops

Workshop pottenbakken

Dit is een workshop waar draaien en handvormen samen gaan. Je hoeft geen ervaring te hebben. Het draaien op de schrijf gaat onder begeleiding/aanwijzingen van de pottenbakker. Wil je een potje met buikje of een lange dunne, dan kan hij je uitleggen hoe je dat zou kunnen maken. Het blijft toveren en het blijft natuurmateriaal, dus laat je verrassen. Als jij op de schijf bezig bent, kan een ander kijken wat je ervan bakt of gezellig met de anderen handvormen met klei. Wil je wat speciaals of gewoon een potje maken opgebouwd uit ringen, ook daar kan de pottenbakker je op weg mee helpen.

Workshop decoreren

Dit is een activiteit waarbij ik thuis al potjes of ander materiaal biscuit heb gebakken. Je gaat met pigmentkleuren je eigen werkstuk versieren. Dit werk neem ik vervolgens mee naar huis om af te werken met een transparant glazuur en erna te stoken. Als het werkstuk klaar is kun je het ophalen.

Workshop handvormen

Wil je gewoon lekker met klei gaan handvormen en aanwijzingen krijgen, dan is dat ook prima mogelijk in een workshop. Je kunt leren om met ringopbouw te werken en hoe je thuis nog verder met je werkstuk kan, om het bijvoorbeeld uit te hollen zodat het gebakken kan worden. Soms maken mensen met elkaar één voorwerp om het weg te geven als cadeau. Het bakken van handgevormde werkstukken gaat in overleg. Kortom, kom met je ideeën…..

Tarief – indicatie

De prijzen voor een workshop gaan per persoon en is afhankelijk van de groepsgrote. Vanaf 10 personen is het p.p. €25. Vanaf 15 personen p.p. €22.50. En vanaf 20 personen p.p. €20.

Een workshop is exclusief reiskosten.

Heb je andere wensen of een kleinere groep, schroom niet om contact op te nemen. Er zijn altijd mogelijkheden.

Overzicht workshop

  • jouw eigen unieke persoonlijke werkstuk
  • samen creatief in een gezellige sfeer
  • geschikt voor uiteenlopende doeleinden
  • veel mogelijkheden

Ik wil deze mooie ambacht graag doorgeven waar kan, dat is mijn kracht. Het is bijzonder om vanuit klei iets persoonlijks te maken, iets eigen. Met je eigen handen de klei bedwingen en in een vorm duwen en trekken. Ik weet nog dat ik nog verbijsterd keek naar het gemak van een pottenbakker, hoe die de klei omhoog trok en er een vaas ontstond. Pas toen ik zelf met mijn handen de klei voelde bewegen, begreep ik dat er kunde nodig is om de klei te vormen. In een gezellige sfeer ben ik graag bezig met klei en de kunde en kennis eromheen. 

workshop pottenbakken harrie neutel

Email Mij